Tip van de week

Winnaar en laureaten wedstrijd 'Gedichten om te koesteren'

Met Koester biedt de vzw Kinderkankerfonds al meer dan 30 jaar thuiszorg aan kinderen in de curatieve, palliatieve en post-palliatieve fase. 

Elk jaar stuurt de liasonequippe van Koester rond de sterfdatum de ouders een kaart ter herinnering dat Koester hen niet vergeten is. Wij gingen samen met hen via een wedstrijd op zoek naar passende teksten om op de kaarten te zetten. We ontvingen meer dan 130 inzendingen.


Selectie vakjury


Vakjuryleden Maud Vanhauwaert, Daniel Billiet, Christophe Vekeman, Lotte Polfliet (medewerker Poëziecentrum), Barbara Drieghe (Sereni), Pieter Deknudt (Reveil) en de postbode van Postkantoor 00/00/00 lazen alle inzendingen en kozen na lang wikken en wegen een winnaar.

Joanna Wils
wint met haar gedicht ‘Ook zonlicht zwemt’ de hoofdprijs. Zij ontvangt een boekenbon t.w.v. 100 euro en de tekst verschijnt op een kaart.

De vakjury geeft ook een eervolle vermelding aan 'met die blik' van Anke Senden. 


Selectie team Koester

Het team van Koester koos ook nog vijf laureaten wiens teksten op een kaart verschijnen. Die eer valt te beurt aan: Sophie van Tilburg, Lut Natens, Elsbeth Boom, Sabine Matthijs en Françoise Delcoigne. 

Van harte gefeliciteerd! 


De teksten van de winnaar en de laureaten en het juryrapport lees je hier.

 

copy afbeelding: Sassafras De Bruyn