Tip van de week

Marc Terreur wint wedstrijd 'Erfgoeddag zoekt thuisgedicht'

Wat maakt van je huis een thuis? Wat maakt het gewone zo bijzonder. Dat was de oproep van de wedstrijd 'Erfgoeddag zoekt thuisgedicht', die Creatief Schrijven samen met de Stad Antwerpen organiseerde. 

We ontvingen meer dan 70 straffe inzendingen. De vakjury met dichters Sara Eelen en Michaël Vandebril en Katelijne Moreel, directeur van bibliotheek Permeke, wikten en wogen en stelden een shortlist samen. 

Op zondag 21 april (Erfgoeddag) maakten we in boekhandel De Groene Waterman de winnaar bekend. 

Marc Terreur krijgt voor zijn gedicht 'Nesten' de hoofdprijs. Hij wint een boekenbon van 100 euro van De Groene Waterman en zijn tekst verschijnt op een bladwijzer die verspreid wordt in de Antwerpse bibliotheken.

Ook felicitaties aan de genomineerden van de shortlist die het helaas net niet haalden: Annika Cannaerts, Hanneke Middelburg, Elise Vos, Cecile Vanhoutte, Lisa Hentschke en Matthias Van de Velde

Je ontdekt het gedicht 'Nesten' en de teksten van de andere genomineerden hier